Телешко със сушени сини сливи

Дани Моллова
Дани Моллова
Новак
27/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 277
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции. Загрейте зехтина и запържете в него телешкото месо. Когато се запържи равномерно от всички страни към него добавете нарязания на ситно лук и запържете още 1-2 минути.

Полейте с виното. Добавете нарязаните на кубчета домати, дафиновия лист, захарта и канелата. Залейте с вода, така че месото да се покрие и варете на умерен огън до готовност на месото.

Наредете сливите на дъното на тенджера. Отгоре поставете овкусеното сварено телешко месо, залейте с малко гореща вода и задушавайте на тих огън още - 15-20 минути.

Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Radka Hristova
Radka Hristova
28.01.2018 13:22
Здравейте!Днес изпробвах публикуваната от Вас рецепта!Яденето стана чудесно!Благодаря,Ви!
0
0