Пълнени зеленчуци по гръцки

27/06/2013
Анна-Мария Кацакис
отАнна-Мария КацакисНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 169
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате обилно с вода доматите и чушките и отрязвате капачетата им. Почиствате чушките от семките и доматите от вътрешността.

Загрявате зехтина в дълбок тиган и запържвате лука, който предварително сте настъргали. Когато лукът се запържи добавете ориза, ситно нарязания магданоз, издълбаната доматена пулпа, черен пипер и сол на вкус.

Сипете малко вода и задушавайте 10 минути на умерен огън.

С тази смес се пълнят зеленчуците и се подреждат в предварително намазнена тава за печене. Картофите се нарязват на едри парчета и се нареждат между пълнените домати и чушки.

Пече се 45 - 50 минути в предварително загрята умерена фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар