Млечно-плодово желе

26/06/2013
"Не сме предполагали, че един желиран десерт ще ни хареса толкова много "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 439
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискваме лимоните и ги изсипваме заедно с киселото мляко и пудрата захар. Разбиваме до получаването на еднородна маса.

Накисваме желатина за да набъбне, след което го разтопяваме на водна баня и го добавяме към млечната смес.

Обелваме кожата на прасковите и заедно с кайсиите ги нарязваме на малки парченца. Добавяме ги към останалите продукти и разбъркваме.

Разпределяме сместа в купички и оставяме на студено в хладилника за да се желират.

Сухата сметана се разбива с прясното мляко и се използва за гарниране на готовите млечно-плодови желета.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар