Сполучливо имамбаялдъ на фурна

21/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжан - 3 - 4 бр.
  • моркови - 500 г
  • целина - 1 връзка
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • олио - 2 к.ч.
  • лук - 300 г
  • домати - 250 г червени
  • пипер червен - 2 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме патладжани, като ги обелваме и нарязваме на парчета.

Поставяме ги в съд , посоляваме и оставяме на страна, за да си пуснат горчивия сок.

Лука обелваме и нарязваме на ситно. Чесъна също белим и него режем на филийки.

Морковите почистваме и нарязваме на колелца, а пипера на лентички, след като сме го почистили от семето.

Обелваме си домати и нарязваме на кубчета.

След като извадим патладжана от водата, изплакваме под течаща вода и го поставяме в дълбок съд.

Прибавяме и останалите продукти и подправките. Поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност на нашето сполучливо ястие имамбаялдъ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар