Зрял фасул с ориз и гъби

Василия ПетрушановаВасилия ПетрушановаНовак
26/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо604
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме половината от мазнината и запържваме в нея ситно нарязания лук и половината от чесъна, също нарязан на ситно. Когато омекнат добавяме ориза и запържваме още 3-4 минути.

Щом оризовите зърна станат прозрачни добавяме 500 мл гореща вода. Изчакваме водата да кипне и варим 20 минути на слаб огън.

В отделен съд загряваме останалата половина от мазнината. В нея запържваме ситно нарязаната чушка. Когато омекне добавяме нарязаните ни филийки гъби и остатъка от чесъна. Задушаваме до омекване на гъбите, след което ги изсипваме при сварения ориз.

ПОследно добавяме зрелия фасул, соевия сос, кашуто и посоляваме. Задушаваме още 7-8 минути под похлупак.

Поднасяме обилно наръсено с пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар