Гръцка супа с макарони

26/06/2013
Ваня Ли
отВаня ЛиНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 519
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим макароните в пилешкия бульон до омекване. Лимона го изстискваме.

Разбиваме яйцето(за предпочитане е да е по-голямо) на пяна и постепенно към него добавяме и изстискания сок от лимон и 1 с.л. студена вода.

Към яйцето добавяме постепенно 1 черпак от супата. Разбъркваме за да се темперира, след което добавяме още 2 черпака и отново разбъркваме.

Връщаме на тънка струйка застройката в супата. Сваляме от котлона и поръсваме със ситно нарязания копър.

При поднасяне във всяка купичка добавяне по 1-2 резена лимон.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
14.04.2019 18:27
Супата стана много вкусна, нетрадиционна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв