Печен патладжан на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
67
46
25/06/2013
"Вкусно предястие с лимонов аромат, което се приготвя изключително лесно!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 780
  • Преглеждания за месеца796
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на две по дължина, като не бива да се белят. С нож се правят разрези откъм отрязаната страна.

Разрезите леко се отварят и се поръсват със сол. Оставят се да престоят около 30 минути, за да се оттече горчилката.

Загрейте фурната до 220 градуса и постелете тавичката с хартия за печене. Отцедете добре патладжаните /може дори да ги измиете/.

Подсушете ги добре. Намажете със зехтин парчетата патладжани и ги поставете с нарязаната страна надолу в тавичката. Под всяка половинка патладжан поставете стръкче мащерка. Печете около час.

След като ги извадите от фурната оставете за малко да изстинат. Сервирайте патладжаните с лимонови резени.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар