Печен патладжан на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
58
14
25/06/2013
"Вкусно предястие с лимонов аромат, което се приготвя изключително лесно!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 513
  • Преглеждания за месеца986
  • Преглеждания за седмицата291
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на две по дължина, като не бива да се белят. С нож се правят разрези откъм отрязаната страна.

Разрезите леко се отварят и се поръсват със сол. Оставят се да престоят около 30 минути, за да се оттече горчилката.

Загрейте фурната до 220 градуса и постелете тавичката с хартия за печене. Отцедете добре патладжаните /може дори да ги измиете/.

Подсушете ги добре. Намажете със зехтин парчетата патладжани и ги поставете с нарязаната страна надолу в тавичката. Под всяка половинка патладжан поставете стръкче мащерка. Печете около час.

След като ги извадите от фурната оставете за малко да изстинат. Сервирайте патладжаните с лимонови резени.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар