ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони по китайски

Макарони по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Макарони по китайски
25/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
"Макарони с пикантен вкус и екзотичен аромат - това е предизвикателството ни към почитателите на азиатската кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 гр.
  • телешко месо - 200 гр.
  • пилешко месо - 200 гр.
  • макарони - 1 пакет
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 зелена + 1 жълта
  • грах - 100 гр.
  • царевица - 100 гр.
  • доматен сок - 500 гр.
  • магданоз
  • риган
  • черен пипер
  • соев сос
  • олио - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на дълги пръчици.

В олиото се задушават най - напред морковите, после чушките и лука. Прибавя се и месото на хапки.

След 10 минути се слагат царевицата и граха, после и доматения сок. Слагат се всички подправки и се оставя да поври до сгъстяване.

Накрая се овкусява със соевия сос, който е много солен и не се слага друга сол. Той не се обработва термично. Сосът се разбърква със сварените макарони.

При сервиране може да се настърже кашкавал отгоре.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: