Панирани пържоли с гъбен сос

17/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме подготвеното свинско контрафиле от ципите, нарязваме го на карета, начукваме ги и овкусяваме с черен пипер и сол. Потапяме в изцедения сок от лимона и овалваме в брашно.

Разбиваме яйцата и към тях прибавяме настъргания кашкавал. Потапяме каретата в сместа и пържим в сгорещено олио по 4-5 минути от всяка страна.

След това ги поставяме върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Нарязваме манатарките на ситно, запържваме ги в масло до зачервяване, сипваме виното и овкусяваме с черен пипер и сол.

Размиваме царевичното нишесте с малко вода и прибавяме към гъбите. Оставяме да ври за около 2 минути. С готовия гъбен сос заливаме нашите панирани пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар