Печени чушки с ориз и кайма на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
691
2k
5k
364
4
16/09/2019
"От толкова много рецепти за пълнени чушки защо да изберете точно тази ли - защото е страхотна "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 12 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките от семето, и измиваме добре. Почистваме лука от люспите и го нарязваме на ситно. Ориза измиваме и отцеждаме.

В дълбок тиган изсипваме олиото и оставяме да се сгорещи. Към него добавяме лука, а след това и ориза.

Запържваме, докато ориза стане стъклен и след това добавяме червения пипер и 2 настъргани домата, както и 1 кафена чаша вода.

Когато ориза поеме течността, добавяме каймата, като разбъркваме, за да не стане каймата на бучки.

След това добавяме черния пипер и солта. Разбъркваме и сваляме от котлона. Пълним чушките със сместа, и ги нареждаме в тава.

Сипваме вода и ги слагаме да се пекат във фурната. Печем до готовност.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар