Риба по хайдушки

24/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 268
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме внимателно рибите и правим по 2-3 разреза върху тях. Поставяме ги в огнеупорен съд и ги мариноваме с черен пипер, сол и прясно изстискан лимонов сок.

Поръсваме с около 1/3 от нарязаните на ситно целина, магданоз и мащерка. Оставяме рибата да се овкуси поне 2 часа в хладилник.

Загряваме олиото и запържваме в него ситно нарязания лук. Посоляваме и когато омекне добавяме остатъка от целината, магданоза и мащерката.

Отрязваме 4 правоъгълни парчета хартия за печене. Върху всяко поставяме по малко лук. Отгоре поставяме по 1 риба, а върху нея по 1 люта чушка.

Поливаме с лимонов сок, завиваме хубаво и печем на скара до готовност.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар