ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Поширани яйца по панагюрски

Поширани яйца по панагюрски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9923
Поширани яйца по панагюрски
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
10/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Класически яйца по панагюрски, които винаги ще намират място сред любимите ни ястия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тенджера се слага да заври вода заедно с една супена лъжица оцет. Едно по едно яйцата се чукват първо в чаша и след това се пускат във водата от ниско разстояние, като с другата ръка се бърка водата в кръг, така, че да се получи нещо като водовъртеж.

Така белтъкът ще се увие около жълтъка. С помощта на решетъчна лъжица яйцата се изваждат от тенджерата. Поставят се в чиния за сервиране, посоляват се и се поливат с млечен сос.

Той се приготвя като в купа се счукват скилидките чесън с малко сол. Към тях се прибавя киселото мляко, след което сосът се разбърква и полива върху яйцата.

В подходящ съд се загрява олиото и в него за съвсем кратко се запържва червеният пипер, като се внимава да не загори. Още горещо овкусеното олио се излива върху яйцата и млякото. Яйцата по панагюрски се сервират, поръсени с нарязан на ситно магданоз или копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: