Тосканска супа топчета

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
60
14
24/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 445
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе телешкото месо в блендер или месомелачка. Нарязваме на ситно лука. Добавяме хлебните трохи, индийското орехче, яйцето и ситно нарязания магданоз и подправяме с черен пипер и сол.

Омесваме каймата и я оставяме поне 1 час в хладилник. От каймата омесваме 16-20 топчета.

Кипваме малко подсолена вода и варим 10 минути в нея топчетата. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги прибираме на топло.

Загряваме 2 с.л. масло и добавяме вътре нарязаните на тънки лентички ряпа и морков. Разбъркваме и заливаме с 1/2 ч.ч. от бульона. Захлупваме, изчакваме да кипне и варим 10 минути на умерен огън.

Добавяме остатъка от бульона и сварените топчета. Добавяме соли черен пипер ако е нужна и варим още 5-6 минути.

Поднасяме поръсена с прясно нарязан магданоз.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар