ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Домашната юфка на баба

Домашната юфка на баба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Домашната юфка на баба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
08/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Никой не може да направи вкусна домашна юфка като бабината - нали така"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме прясното мляко с яйцата и солта до получаване на еднородна смес. Към течните съставки добавяме по малко от брашното.

Разбъркваме докато тестото започне да се отделя от купата. След това го преместваме на плота и го доомесваме.

Това тесто, а именно за юфката, трябва да бъде по-твърдо от това за хляб. Когато е готово го правим на късове с големина на яйце.

Покриваме ги с кърпа да не хващат кора.

Вземаме всяко топче и с помощта на точилка разточваме топчето , като ползваме и още малко брашно.

Оформяме кора с дебелина около 0.5 мм

Постиламе чисти кърпи на слънце и върху тях поставяме готовите кори. Трябва да се избере слънчев ден, за да могат корите да съхнат добре.

Готовите изсъхнали кори ги начупваме и ги поставяме в съд, за да се запекат за кратко във фурната.

Запичането става в загрята фурна на 170 градуса. Печем до приятен златист цвят.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: