ezine.bg»Рецепти»Паста»Спагети ала Болонезе

Спагети ала Болонезе

АнабелАнабел
Ветеран
627
3k
1k
272
Спагети ала Болонезе
Снимка: Анабел
1 / 2
08/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.

През това време се приготвя сосът. В тиган се загрява зехтин и в него се задушават нарязаните на ситно лук, чесън и морков. След като омекнат към тях се прибавя каймата.

Бърка се докато тя стане на трохи и побелее. След това се налива виното. Изчаква се да се поизпари и се прибавят смлените домати и целите чери доматчета.

Сосът се овкусява със сол, сух босилек и риган. Оставя се да се сгъсти, като температурата на котлона се намалява. Готовият сос се поръсва с прясно смлян черен пипер.

В чиния се слагат спагети, поливат се със сос Болонезе и се сервират поръсени с настърган пармезан и стръкче пресен босилек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: