ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени Торти»Бисквитена торта с домашен крем и маскарпоне

Бисквитена торта с домашен крем и маскарпоне

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Бисквитена торта с домашен крем и маскарпоне
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
08/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Добрите майки правят торта за децата си, а най-добрите майки правят от тази супер сочна торта"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 2 пакет
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 150г г
  • ванилия - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • брашно - 60 г
  • царевично нишесте - 60 г
  • масло - 100 г
  • маскарпоне - 220 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 120 г пресята
  • прясно мляко - 100 мл
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • шоколад - 1/2 за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците, брашното и нишестето, смесваме с половината мляко, а към другата половина добавяме захарта и ванилията.

Поставяме на котлона да заври сместа и към нея на тънка струйка добавяме жълтъчната смес.

Връщаме на котлона да ври на умерен огън при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти.

Премахваме от огъня и добавяме маслото, като разбъркваме докато кремът го поеме.

В друг съд смесваме маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.

Затопляме леко прясното мляко, което е 100 мл. Бисквитите потапяме в млякото и подреждаме плътно една до друга като заливаме с горещия домашен крем.

Върху тях – втори ред бисквити, след това от маскарпонето и заквасената сметана. Това го правим докато свършат бисквитите и кремовете.

Бисквитената торта с домашен крем и маскарпоне оставяме да се охлади за около 30 минути и след това поръсваме със смлените орехи и настъргания шоколад.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: