Баница с тиква, орехи и канела

04/09/2019
"Царе сме на сладката баница - опитайте тази и ще ни признаете "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 008
  • Преглеждания за месеца524
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на едри парчета. Сипваме я в тенджера, добавяме захарта и водата. Задушаваме тиквата за 20-30 минути до омекване и изпарение на течността. Добавяме канелата и намачкваме на тиквено пюре.

Отделяме 3 кори за баница заедно на плота, намазваме с 1 с.л. олио и разпределяме 2-3 лъжици от задушената тиква в единия край на корите.

Поръсваме с 1 с.л. смлени орехи и навиваме на руло. Така навиваме и останалите кори и ги подреждаме и оформяме в тава, покрита с хартия за печене и намазана с малко олио.

Отгоре готовия тиквеник също намазваме равномерно с олио. Печем на 180 градуса около 25 минути.

Оставяме баницата с тиква, орехи и канела да се охлади и поръсваме равномерно с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар