ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен сафрид с бяло брашно

Пържен сафрид с бяло брашно

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9013k7k2k6
Пържен сафрид с бяло брашно
Снимка: Стоянка Русенова
02/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • сафрид - 500 г
  • лимон - 4 с.л. сока
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • девесил - 1 к.л. сух
  • брашно - 100 г
  • брашно - за овалване, бяло
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от главите и вътрешностите и измиваме добре.

Подсушаваме и оставяме настрана.

Смесваме солта с девесила и брашното и разбъркваме добре.

Предварително поръсваме рибата със сока от лимона и тогава овалваме в готовата брaшняна смес.

Поставяме тигана с олиото на котлона и след като е добре загрято, започваме да пържим сафрида от двете страни.

Поднасяме, докато е още топла самата пържена риба.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: