Пържен сафрид с бяло брашно

02/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сафрид - 500 г
  • лимон - 4 с.л. сока
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • девесил - 1 к.л. сух
  • брашно - 100 г
  • брашно - за овалване, бяло
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от главите и вътрешностите и измиваме добре.

Подсушаваме и оставяме настрана.

Смесваме солта с девесила и брашното и разбъркваме добре.

Предварително поръсваме рибата със сока от лимона и тогава овалваме в готовата брaшняна смес.

Поставяме тигана с олиото на котлона и след като е добре загрято, започваме да пържим сафрида от двете страни.

Поднасяме, докато е още топла самата пържена риба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар