Салата Миди с Лук

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
671
2k
5k
360
3
01/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • миди - 400 г
  • соев сос - 1.с.л
  • сол - 1 с.л
  • лимонов сок - на вкус
  • зехтин - 1 с.л
  • магданоз - пресен 1/2 връзка
  • червен лук - 1/2 глава
  • черен пипер - пожелание
  • маслини - 4 - 5 бр. за украса
  • лимон - резен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с вода и 1 с.л. сол поставяме на котлона и изчакваме да заврат.

След като заври, поставяме мидите и изчакваме 15 минути да врат.

Когато са готови, изплакваме със студена вода.

Нарязваме лука на полумесеци, а магданоза - на ситно.

Поставяме ги в чиния, овкусяваме с лимонов сок, зехтин и соев сос.

Отгоре поставяме нарязания лук и магданоз.

За украса на нашата мидена салата поставяме и няколко маслини и резен лимон.

Бамбуково плато HORECANO за поднасяне - 13 cm
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбуково плато HORECANO за поднасяне - 13 cm
8.99 лв.
Виж ››

Това бамбуково плато е отговора на всички ви въпроси за красивата презентация на сладки и солени ордьоври и допълнения към ястията на трапезата. Практично, лесно за употреба и почистване. Бамбуковото плато за презентация е изработено от висококачествен бамбук и ще ви служи вярно много дълго време.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар