Бавно печено агнешко бутче

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Бавно печено агнешко бутче
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
01/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 2 кг
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • чубрица - пожелание
  • олио - 1/2 к.ч
  • алуминиево фолио - за завиване на месото.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставяме олиото и останалите съставки. Разбъркваме добре.

След като сме измили и подсушили с кухненска кърпа или хартия, намазваме агнешкото бутче обилно със сместа.

Поставяме месото в тавичката, изсипваме 1 к.ч. вода и покриваме с алуминиево фолио.

Печем агнешкото 45 минути на 200 градуса без вентилатор.

След това намаляваме на 160 отново без вентилатор продължаваме да печем бавно печено агнешко бутче още 2.5 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: