Бавно печено агнешко бутче

01/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 2 кг
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • чубрица - пожелание
  • олио - 1/2 к.ч
  • алуминиево фолио - за завиване на месото.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставяме олиото и останалите съставки. Разбъркваме добре.

След като сме измили и подсушили с кухненска кърпа или хартия, намазваме агнешкото бутче обилно със сместа.

Поставяме месото в тавичката, изсипваме 1 к.ч. вода и покриваме с алуминиево фолио.

Печем агнешкото 45 минути на 200 градуса без вентилатор.

След това намаляваме на 160 отново без вентилатор продължаваме да печем бавно печено агнешко бутче още 2.5 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар