Ризото с гъби и пиле

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
156
12
508
3
02/09/2019
"Моля, моля - да не се бърка с обикновеното пиле с ориз - това е ризото и то вълшебно вкусно при това "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред изпържваме нарязаните гъби в малко зехтин, подправени със сол и черен пипер. След като се сготвят, махаме от тигана и ги слагаме да се отцедят.

Нарязваме пилешко филе на кубчета и го запържваме в дълбок тиган. Добавяме ситно нарязания лук и запържваме.

След това прибавяме ориз и разбъркваме. Намаляваме котлона на средна температура, прибавяме виното и оставяме да поври 2-3 минути.

След това разбъркваме, прибавяме бульона и оставяме за още 5-6 минути. Преди да отстраним ястието от огъня, прибавяме гъбите, маслото и пармезан.

Разбъркваме добре, докато се разтопи маслото и отстраняваме от котлона. Поднасяме ястието топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар