Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желирани котлети със зеленчуци

Желирани котлети със зеленчуци

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
02/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински котлети - 500 г
  • свински джолан - 250 г
  • телешки джолан - 300 г
  • сол
  • вода - 2 л
  • оцет - 40 г
  • Зеленчуци от туршия
  • моркови - 50 г
  • кисели краставички - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата се сваряват котлетите и джоланът. Месото се изважда и се обезкостява. Бульонът се прецежда и се прибавят оцетът и солта.

Във формата за желиране се налива малко бульон. След като желира, отгоре се нареждат зеленчуци от туршия.

Отново се залива с бульон и се оставя да желира. Нарежда се месото и се оставя да желира с останалия бульон. Когато цялото ястие е добре желирано, може да се обърне в подходяща чиния за сервиране.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: