ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Кокошка в тенджера под налягане

Кокошка в тенджера под налягане

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k466
02/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се всички зелени подправки, добавят се солта и черния пипер, ориз и олиото и се задушават с малко вода да омекне оризът.

Подготвя се кокошката и се напълва със сместа. Слага се зашита в тенджера под налягане, като предварително на дъното се поставя маслото.

Затваря се добре тенджерата и се вари около 40 минути.

Вместо киселец може да се използва сок на 1 лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: