Млечна кремсупа от леща

22/06/2013
Марго
отМаргоНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 203
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме лещата с 300 мл студена вода и варим до омекване. След сваряването, посолавяме и пасираме още топлата леща.

В тиган загряваме 1-2 с.л. масло. Слагаме брашното и пържим до покафеняване, след което добавяме и гриса.

При непрекъснато разбъркване изсипваме и кравето мляко, след което всичко се изсипва при пасираната леща (може да заделите цели зрънца и да ги пуснете накрая в супата). Добавяме черен пипер на вкус и оставяме само колкото да кипне на котлона, след което я сваляме от огъня.

Приготвяме хрупкави крутони от нарязаните на кубчета филии стар хляб и остатъка от маслото и поднасяме заедно с лещата.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

rumi
rumi
01.07.2013 12:54
Не съм виждала до сега такава леща,която прилича на гъби - интересно ха ха ха
0
0
ани
ани
01.07.2013 12:11
хахахаха, това май са гъби, а не леща
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв