Бонбони с карамелизирани орехови ядки

30/08/2019
"Човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи - съгласни сме, ето защо сами си приготвяме вкусни бонбони с карамелизирани орехови ядки "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • захар - 500 г
  • орехови ядки - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се на силен огън захарта в тенджера с по–дебело дъно или тиган. Когато захарта се оцвети в светлокафяво, прибавят се ореховите ядки (нарязани) и се разбъркват добре с карамела.

С помощта на две вилици се взима от сместа колкото малък орех и се слага в леко намазана с масло тава.

След това, докато са още топли, се овалват с ръце, за да им се придаде правилна форма. Освен с орехови ядки бонбоните може да се приготвят и с ядки от бадеми, лешници или фъстъци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар