Сарми с охлюви

Адриян Павлов
Адриян Павлов
Новак
21/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 205
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете охлювите в подсолена вода и варете около 1 час. Отстранете ги и ги оставете да се охладят.

Отстранете черупките и махнете черната задна част на охлювите. Нарежете ги на ситно и ги запържете в сгорещеното масло.

Махнете готовите охлюви от мазнината и запържете в нея и ориза. Сложете от подправките на вкус, сипете 3-4 с.л. вода и разбъркайте. Оставете на котлона 2-3 минути.

Поставете по малко от сместа в средата на лозовите листа и навийте не много стегнати сармички. Наредете ги в подходяща тенджера и ги затиснете с тежа порцеланова чиния.

Сипете млякото и добавете вода, така че течността да стига до ръба на чинията. Варете на умерен огън в продължение на 20-25 минути.

Сервират се топли.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар