Телешко задушено по френски

Телешко задушено по френски
29/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки с желаната големина. Лука нарязваме на едро.

Загряваме маслото в тенджера и запържваме вътре месото и лука за 5-6 минути. Добавяме брашното и запържваме за още 2-3 минути. Посоляваме и добавяме черния пипер.

Изцеждаме сока от лимоните и го сипваме в тенджерата. Наливаме виното и пускаме вътре дафиновия лист. Варим на слаб огън около 1 час.

Разбиваме жълтъците, смесваме ги със сметана и сипваме в тенджерата при месото. Оставяме на котлона, докато заври и отместваме.

Сервираме ястието топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: