Пълнени патладжанени шницели

Асен Костадинов
Асен Костадинов
Новак
20/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 486
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате патладжаните на филии или на кръгчета и леко ги посолявате и оставяте да отделят горчивия сок поне за 15 минути.

Измийте патладжаните и ги подсушете с помощта на кърпа или домакинска хартия. Изпечете ги до омекване в тиган с дебело дъно, без никаква мазнина.

Натрошете сиренето на ситно с помощта на вилица и добавете към него подправки и ситна накълцания чесън.

Поставете малко от сместа върху патладжана и отгоре поставете второ парче, като леко натиснете за да се разпредели равномерно.

Така получените шницели се топят последователно в разбитите яйца, смес от брашно и галета и отново в яйцата, след което се пържат в силно сгорещена мазнина.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар