ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани Гъби»Мариновани манатарки в буркани

Мариновани манатарки в буркани

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921195541
Мариновани манатарки в буркани
20/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8 буркана
"Специално за почитателите на гъбите - изпитана рецепта за стерилизирани манатарки"

Необходими Продукти

  • манатарки - 5 кг
  • вода - 750 мл вода
  • сол - 150 г
  • оцет - 360 мл
  • лимонтузу - 20 г
  • дафинов лист - 5 бр.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • бахар - 10 г зърна
  • карамфил - 10 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата от всички посочени продукти. Пуснете почистените и нарязани манатарки във врящата марината и варете 20 минути.

Извадете гъбите с решетъчна лъжица и ги охладете в студена вода.

Разпределете манатарките в буркани и ги залейте с прецедената марината. Затворете с капачки бурканите и стерилизирайте за 70 минути.

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: