Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вкусна домашна лазаня

Вкусна домашна лазаня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Вкусна домашна лазаня
Снимка: Габриела
1 / 9
17/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Ако ви се хапва вкусна лазаня, ето как да си я приготвите по домашна рецепта"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 12 бр.
  • кайма - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 500 мл
  • пармезан - 500 г
  • сметана - 400 г
  • прясно мляко - 1 л.
  • брашно - 70 г
  • зехтин
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос рагу: Настърганите моркови, лукът, нарязан на ситно, и чесънът, смачкан със преса, се слагат в нагорещен зехтин и се запържват до златисто.

Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите и подправките, след което се оставят на слаб огън да врят.

Сос бешамел: Брашното да се запържи леко в малко олио. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер.

Във вряща вода с олио и сол се пускат корите, една по една, за да не залепнат. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат се охлаждат със студена вода.

Тавата се маже с олио, слага се малко от бешамела и започва подреждането на лазанята.

Кори, бешамел, сос рагу, настърган кашкавал; пак кори, бешамел, слой рагу, слой кашкавал - и така около 4 слоя. Завършва се със бешамел и кашкавал.

Върху кашкавала могат да се сложат домати на кръгчета.

Пече се около 40 минути при 200 C фурна. Ако започне да загаря се покрива с фолио и малко преди да е готова се открива.

Вкусната домашна лазаня е готова.

Рейтинг

4.2
542
433
317
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria Iadkova
Maria Iadkova
Лазанята е страхотна цялото семейство я харесахме!
05.03.2018 18:47
1
Таня Левенова
Таня Левенова
Любима у дома
31.01.2017 13:27
К К
К К
Вкусно пригтвено!
17.05.2016 21:09
Албена Асенова
Албена Асенова
Най-успешна рецепта за лазаня.Любима на всички.
09.02.2016 20:16
Силви Ангелов
Силви Ангелов
Страхотна рецепта. Любимата лазаня на семейството.
29.12.2014 11:43
1
1
Христиана Тодорова
Христиана Тодорова
Най-сполучливата и любима на семейството лазаня. Вкусна и сочна. Поздравления!
23.10.2013 19:01
3
Петьо Караатанасов
Петьо Караатанасов
не е кой знае какво защо няма гъби
19.10.2013 22:18
1
6
Лъчо
Лъчо
В бешамела ако се сложи и синьо сирене ствава великолепно.
24.02.2013 16:41
4
1
Ивелина
Ивелина
Стана вкусна,но аз не сложих сметана....
29.12.2012 19:50
1
Лили
Лили
от вси4ки рецепти това е наи хубавата и сполу4лива рецепта но без морцови те нямат място там
15.12.2012 23:22
2
милко
милко
спазвайте стриктно указанията на опаковката. Може да капвате олио във водата, преди да пускате корите
12.03.2012 14:04
явор и марина
явор и марина
здравейте имам питане нашите кори се слепиха и трябваше да купим други въпреки че ги пуснахме една по една дайте съвет
12.03.2012 13:50
3
Ива
Ива
а ако корите за лазаня се заместят с най-обикновени макарони???
21.12.2011 16:02
Силвия
Силвия
В момента се пече лазанята, но ме притеснява малко соса Бешамел. Бърках, в очакване да се сгъсти, но по едно време(след 6-7 мин бъркане) забелязах, че започва като идея да се пресича и го махнах от котлона. Как е редно да се приготви ? Ще ви бъда задължена за всяка подробност.
04.03.2011 15:38
1
1
Покажи всички подкоментари
Силвия
Силвия
Сметаната течна или заквасена ?
22.02.2011 23:46
5
rumi
rumi
Обикновените кори за лазаня топят ли се във вода преди да започна да ги редя. Мерси за помощта.
20.02.2011 08:40
Габриела
Габриела
Много е вкусно.
04.02.2011 12:14
1
Еvelina
Еvelina
Препоръчвам ви корите на Барила, без варене.
Става бързо и лесно и много вкусно.
Аз също добавям към доматения сос с каймата и риган. А към варианта с шунка - царевица и топено сирене и се получава много приятен млечен вкус.
30.12.2010 15:48
2
Lora111
Lora111
Супер е но се внимава за калориите!!!
22.12.2010 10:10
1
Karolina Borisova
Karolina Borisova
Лазанята е супер, аз добавям към каймата малко риган и босилек.
18.12.2010 14:07