ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вкусна домашна лазаня

Вкусна домашна лазаня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Вкусна домашна лазаня
Снимка: Габриела
1 / 6
17/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции12
"Ако ви се хапва вкусна лазаня, ето как да си я приготвите по домашна рецепта"

Необходими Продукти

  • кори - за лазаня 12 бр.
  • кайма - 500 гр.
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 500 мл. и консервирани
  • кашкавал - пармиджано 500 гр.
  • сметана - 400 гр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • брашно - 70 гр.
  • зехтин
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос рагу : Настърганите моркови, лукът нарязан на ситно и чесънът, смачкан със преса се слагат в нагорещен зехтин и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите и подправките, след което се оставят на слаб огън да врят.

Сос бешамел : Брашното да се запържи леко в малко олио. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер.

Във вряща вода с олио и сол се пускат корите, една по една, за да не залепнат. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат се охлаждат със студена вода.

Тавата се маже с олио, слага се малко от бешамела и започва подреждането на лазанята. Кори, бешамел, сос рагу, настърган кашкавал; пак кори, бешамел, слой рагу, слой кашкавал - и така около 4 слоя. Завършва се със бешамел и кашкавал.

Върху кашкавала могат да се сложат домати на кръгчета.

Пече се около 40 минути при 200 C фурна. Ако започне да загаря се покрива с фолио и малко преди да е готова се открива

Рейтинг

5 39
4 33
3 17
2 1
1 0
Дай твоята оценка: