Салата от червени чушки и патладжани

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
152
10
429
3
27/08/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим марината от олиото, оцета, солта и захарта, варим докато кипне. Обелваме и нарязваме патладжаните и ги слагаме да се пържат в кипналата марината, докато си променят цвета.

По време на пърженето патладжаните поемат почти цялата марината. След това нарязваме на кубчета изпечените и почистени чушки, добавяме ги към патладжаните и разбъркваме.

Накрая добавяме нарязаните на ситно магданоз и чесън и отново разбъркваме. Слагаме салатата в буркани и когато заврят, засичаме около 5-6 минути, за да се стерилизират. От това количество на съставките стават 12 средни буркана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар