ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешката супа на баба

Агнешката супа на баба

27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Агнешката супа на баба няма заместители"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • вода - 6 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 5 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета и го сипваме в дълбока тенджера. Почистваме моркова и го нарязваме на колелца. Добавяме го към месото, заливаме с водата и варим около 30 минути.

През това време нарязваме лука на дребно и го задушаваме в маслото и малко вода. След като лукът омекне, добавяме към него брашно и червения пипер.

Сипваме 1 черпак от бульона от врящото месо. Разбъркваме и сипваме в тенджерата с месото.

Добавяме измития ориз, солта и червения пипер. Варим още около 20 минути. Нарязваме джоджена и отместваме от котлона.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и застройваме супата. Затваряме капака и оставяме за 10-15 минути да престои, преди да сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: