Сметанова торта с домашен блат

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
276
784
394
65
6
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
"А има ли нещо по-вкусно от парче домашно приготвена торта, защото ние не се сещаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с половината от захарта. Прибавяме разбитото кисело мляко, ванилията и брашното с бакпулвера.

Разбъркваме добре и изсипваме във форма за торта, застлана с хартия. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Сметаната за крема разбиваме с останалата захар до сгъстяване и оставяме в хладилника да се стегне. След като блатът изстине, го сиропираме със сока от компота, а прасковите от него нарязваме на филийки и подреждаме отгоре.

Заливаме с разбитата сметана и поръсваме с настърган шоколад. Готовата сметанова торта оставяме да престои в хладилника за 2-3 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: