Пържени пилешки дробчета с лук и гъби

ГеновеваГеновеваЧирак9515218
25/08/2019
"Ех, тези пилешки дробчета - толкова са сочни и вкусни, че всеки ден може да хапваме от тях и няма да ни омръзнат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пиилешки дробчета - 500 г
  • лук - 4 глави големи
  • гъби - 250 г
  • бира - 80 мл
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • олио
  • подправка за пиле - на Маги
  • лимонов сок
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и измиват. Накисваме ги във вода за 20 минути. След това ги заливаме с гореща вода и ги оставяме да поврят на котлона за 5 минути. Прецеждаме ги от водата, измиваме ги и ги оставяме хубаво да се оцедят.

През това време си белим и измиваме лука. Нарязваме го на едри полумесеци. Измиваме и почистваме и гъбите. Режем ги и тях на едро.

В дълбок тиган слагаме олио. След като се сгорещи олиото добавяме дробчетата. Запържваме ги, като разбъркваме периодично.

Добавяме бирата към тях и захлупваме с капак. След това добавяме гъбите, лука и соевия сос. Запържваме всичко, докато лукът и гъбите омекнат. Разбърквайте периодично. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, подправка за пиле и лимонов сок.

По желание може да сервирате с нарязан магданоз и да сипете в гювечета, за да стоят топли дробчетата. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар