ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Дроб Сарма»Традиционна агнешка дроб сърма

Традиционна агнешка дроб сърма

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
3159995133937
Традиционна агнешка дроб сърма1 / 2
25/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Никак не си представяме Гергьовденската трапеза без традиционната агнешка дроб сарма, сигурно и вие"

Необходими Продукти

  • агнешки бял дроб - 500 г
  • агнешки бъбреци - 500 г
  • агнешко сърце - 500 г
  • агнешко було - 200 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 броя
  • ориз - 1 чашка
  • яйца - 2 броя
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре дреболиите и ги слагаме да се сварят. След това ги отцеждаме и ги нарязваме на дребни кубчета. Сгорещяваме олио и в него запържваме ситно нарязания лук.

Слагаме червен пипер и заливаме с около 150 мл. вода. Прибавяме ориза, доматите нарязани на ситно, дреболиите, джоджена, магданоза, черен пипер и сол. Оставяме да се задуши за 15 мин.

Агнешките була нарязваме на три, във всяко парче було поставяме от дроб сармата и увиваме като сарми.

Нареждаме пълнените була в тавичка, плътно едно до друго. Слагаме малко вода и мазнина и печен докато стане напълно готово.

Разбиваме яйцата и млякото, посоляваме и заливаме пълнените була. Печем до зачервяване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: