Лазаня със сос Бешамел

24/08/2019
"Когато правите лазаня, направете я както трябва - с Бешамел, много сърце и ... останалите продукти ще намерите в рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца333
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука в дълбока тенджера, след което добавяме малко червен пипер и каймата.

Когато каймата стане на малки гранули, се слагат нарязаните гъби, маслините, сол и черен пипер.

Запържваме за няколко минути и добавяме настърганите домати. Вари се докато сосът се сгъсти.

След това идва ред на соса бешамел. Разтопяваме маслото и запържваме в него 2 супени лъжици брашно.

Прибавяме прясното мляко, като бъркаме енергично. Когато сосът се сгъсти добавяме сол и черен пипер.

Корите за лазаня варим за няколко минути - една по една.

Намазваме дъното на правоъгълна тава с олио, покриваме с основния доматен сос, слагаме пласт кори, пласт сос, пласт настърган кашкавал. Продължаваме така, докато се изчерпят всички продукти.

Завършваме с пласт кори, заливаме със бешамела и върху него настърган кашкавал. Печем лазанята в умерена фурна за около 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар