Пълнени яйца с горчица

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
156
22/08/2019
"Тази рецепта ни спечели още от заглавието - питателно предястие от пълнени варени яйца, можем да си караме цяла вечер на него и да не питаме за основно "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре сварените яйца се срязват малко по-високо от средата, т.е. в началото на жълтъка. Той се изважда внимателно, за да не се развали белтъчната чашка.

Всички жълтъци се смачкват на гладко пюре, смесват се с лимоновия сок, солта и горчицата. С получената смес се пълнят белтъчните чашки, като отгоре се поставя по едно парче бекон. Поднасят се в рядка майонеза, поставени върху листо от зелена салата.

За да стоят здраво в чинията яйчените чашки, отрязва се съвсем леко дъното на всяко яйце, без да се пробива чашката, още преди да е напълнена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар