Лозови сарми с маслини и сусам

17/06/2013
TeDiTo
отTeDiToНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме зелените маслини и ги нарязваме на дребни парченца. Наситняваме лука, копъра, пресния джоджен и останалите подправки. Смесваме ги с предварително измития ориз и ги объркваме заедно с 3-4 с.л. от олиото до получаването на еднородна смес.

Поставяме по малко от сместа в центъра на лозовите листа и умиваме не много стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера с няколко лозови листа и отгоре поставяме готовите сарми. Захлупваме ги с тежка чиния.

Доливаме 3-4 ч.ч. топла вода, останалото олио и сол. Слагаме сармите на силен огън да кипнат и после задушавайте на умерен огън за 35-40 минути.

Поднасяме гарнирани с черните маслини и резени лимони.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар