Яребици с бекон и грозде

21/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене130 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре яребиците, почистваме ги, посоляваме леко и пържим в зехтина, докато се зачервят равномерно.

Оронваме зърната на гроздето и ги измиваме. Бекона нарязваме на парченца и го запържваме в мазнината от яребиците.

Разтваряме бульона в 500 мл вряла вода, добавяме бекон, мащерката, дафиновия лист, гроздето и черния пипер.

Варим на умерен котлон за около 30 мин. С този сос заливаме яребиците и ги задушаваме още около 1 час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар