Грах яхния без запръжка

21/08/2019
Геновева
отГеновеваЧирак8612192
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваряме консервата от граха и го прецеждаме през гевгир. Оставяме го да се отцеди. Белим картофите, морковите и лукът. Лукът го режем на дребни кубчета, а морковите и картофите на едри парчета.

В дълбока тенджера слагаме олио и задушаваме в него лук, морковите и картофите. Разбъркваме и захлупваме с капак. След няколко минути добавяме червения пипер и пак затваряме с капака.

Оставяме така за около 5 минути да се задушат зеленчуците добре, след което добавяме вода до половината на тенджерата и оставяме да ври така със затворен капак, докато се сготвят зеленчуците, като от време на време разбъркваме яхнията.

Добавяме граха, той е от консерва и е добре сварен, затова няма нужда да се готви много продължително, защото ще се разкашка. След като сме добавили грах, оставяме за още 5 минутки да поври на бавен огън яхнията.

През това време си разтваряме 3 с.л. брашно в купичка със студена вода и го добавяме в тенджерата при яхнията, за да се сгъсти. Накрая овкусяваме със сол, зеленчукова подправка и пресен магданоз. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар