Грах яхния без запръжка

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
152
690
938
45
1
21/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо836
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваряме консервата от граха и го прецеждаме през гевгир. Оставяме го да се отцеди. Белим картофите, морковите и лукът. Лукът го режем на дребни кубчета, а морковите и картофите на едри парчета.

В дълбока тенджера слагаме олио и задушаваме в него лук, морковите и картофите. Разбъркваме и захлупваме с капак. След няколко минути добавяме червения пипер и пак затваряме с капака.

Оставяме така за около 5 минути да се задушат зеленчуците добре, след което добавяме вода до половината на тенджерата и оставяме да ври така със затворен капак, докато се сготвят зеленчуците, като от време на време разбъркваме яхнията.

Добавяме граха, той е от консерва и е добре сварен, затова няма нужда да се готви много продължително, защото ще се разкашка. След като сме добавили грах, оставяме за още 5 минутки да поври на бавен огън яхнията.

През това време си разтваряме 3 с.л. брашно в купичка със студена вода и го добавяме в тенджерата при яхнията, за да се сгъсти. Накрая овкусяваме със сол, зеленчукова подправка и пресен магданоз. Да ви е сладко!

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар