ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони по италиански

Макарони по италиански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Макарони по италиански
19/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5
"Когато става дума за паста, може да се доверите на италианците"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • кайма - 200 гр. или колбас нарязан на кубчета
  • доматен сок - 500 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се слагат във вряща подсолена вода и се варят около 5 - 8 минути. След сваряването им се отцеждат, измиват се /с топла вода/ и се връщат с тенджерата на котлона, като се поливат със соса и се бъркат 1 - 2 минутки.

Сосът се приготвя по следния начин: в сгорещено олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън, прибавя се каймата, която се бърка до пълното й натрошаване, прибавя се доматеният сок и подправките, готви се около 15 - 20 минути.

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: