Задушено пиле с вино

20/08/2019
"Във виното е истината, това важи с пълна сила и в кулинарията "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилето, режем го на 8 порции. Запържваме го в предварително сгорещената мазнина, посоляваме и добавяме червения пипер.

Добавяме 150 мл гореща вода и задушаване под капак. Лютите чушки без семките режем на ситно, зелените чушки режем на ивици.

Доматите нарязваме на едри кубчета, лука на колелца а чесъна счукваме. Зеленчуците се пържат в сгорещената мазнина за 10 минути.

Посоляваме ги, към тях добавяме шунка, нарязана на кубчета и заливаме с виното, задушаваме за още 5 мин.

Подреждаме готовите пилешки порции и около тях в кръг подреждаме задушените зеленчуци с шунка и вино.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар