ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Традиционен френски Рататуй

Традиционен френски Рататуй

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
3159835132647
Традиционен френски Рататуй
20/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Ако ще го правите, направете го както трябва, направете го по тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 5 червени
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 к.ч.
  • Подправки
  • магданоз - 2 стръка, пресен
  • риган - 2 клонки, пресен
  • салвия - 3 листенца
  • мащерка - 5 стръка
  • гарос - 1 ч.л. сушен
  • захар - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще запържваме всички зеленчуци поотделно, а не заедно.

Започваме, като нарязваме на ситно главата кромид лук, запържваме го и продължаваме с тиквичката нарязана на кубчета, патладжани и червени чушки.

Най-накрая запържваме доматите с двете скилидки чесън за около 2-3 минути.

И на финала смесваме всички задушени зеленчуци заедно с подправките, слагаме капак и ги оставяме да се задушат за 10 минути на по-слаб огън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: