ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Рибни кюфтета с ориз

Рибни кюфтета с ориз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921220782
Рибни кюфтета с ориз
16/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме рибата за няколко минути във вряща подсолена вода. Внимателно я отцеждаме, махаме костите и кожата и пасираме.

Загряваме маслото и запържваме брашното за 1-2 минути, след котео разреждаме с прясното мляко и бъркаме до получаването на еднородна смес.

Брашнената каша се вари на тих огън до сгъстяване. Оставяме соса да се охлади и го смесваме със сварения ориз, пасирана риба, предварително разбитите яйца. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и наситнен копър.

От рибната смес приготвяме кюфтета, които овалваме в галета и пържим до готовност в силно сгорещена мазнина.

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: