Рибни кюфтета с ориз

Светлин Вълчев
Светлин Вълчев
Новак
16/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме рибата за няколко минути във вряща подсолена вода. Внимателно я отцеждаме, махаме костите и кожата и пасираме.

Загряваме маслото и запържваме брашното за 1-2 минути, след котео разреждаме с прясното мляко и бъркаме до получаването на еднородна смес.

Брашнената каша се вари на тих огън до сгъстяване. Оставяме соса да се охлади и го смесваме със сварения ориз, пасирана риба, предварително разбитите яйца. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и наситнен копър.

От рибната смес приготвяме кюфтета, които овалваме в галета и пържим до готовност в силно сгорещена мазнина.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар