Локумки с глюкоза

18/08/2019
"Легендата разказва, че тези локумки са най-вкусни на втория ден, но ние винаги ги изяждаме още на първия "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупваме яйцето в купа. Разбиваме го и добавяме 3 с.л. глюкоза, киселото мляко 1 пакетче ванилия, олиото и лимонената кора. Разбъркваме добре.

Разтопяваме маста и я добавяме в сместа.

Смесваме брашното с бакпулвера и на порции го добавяме при другите продукти. Омесваме меко тесто и го оставяме за 20 минути да престои.

След това го разделяме на 4 топки и всяка разточваме на тънка кора.

Разрязваме кръстосано през средата, за да се получат триъгълници.

Поставяме по парченце локум във всеки триъгълник и навиваме на малки кифлички.

Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем локумките на 180 градуса 25 минути или до готовност.

Смесваме останалото количество глюкоза с другото пакетче ванилия и овалваме локумките, докато са още горещи.

Подреждаме ги в чиния.

Сервираме локумките с глюкоза след няколко часа, най-добре на следващия ден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар