Сладолед без яйца

MelaniMelaniНовак
14/06/2013
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 394
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • сметана - 475 мл сладка за разбиване
  • сметана - 475 мл течна, нискомаслена
  • ванилия - 2 капсули
  • захар - 150 г пудра, може и кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте течната сметана със захарта, докато стане пухкава, а отделно разбийте сладкарската сметана също до пухкавост. Накрая смесете двата вида сметана, като добавите и ванилията.

Това е чистият вариант на сладоледа, а оттук насетне може да му добавите каквото пожелаете - плодови сиропи, за да го оцветите, нарязани сушени или пресни плодове, натрошен шоколад и т.н.

По време на крайното разбиване се внимава, за да не спадне. Прехвърля се в голяма купа с капак. Отгоре се слага плътно над сладоледа лист прозрачно фолио и се затваря хубаво с капака.

Кутията със сладолед се оставя в хладилник за няколко часа преди да се хапва.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар